Tips voor een mooie kraamtijd in corona tijd

Tips voor een mooie kraamtijd in corona tijdYes, je bent zwanger of hebt net een kleintje gekregen. Van harte!


Via Instagram krijg ik regelmatig vragen over hoe de kraamtijd nu in zijn werk gaat, nu met de maatregelen rondom Corona. Het is een rare tijd voor iedereen, dit was misschien niet wat je voor ogen had bij een zwangerschap of kraamtijd. 

Om juist op het positieve te richten heb ik voor jullie een aantal fijne tips op een rijtje gezet (met allemaal input van de volgers op Instagram :)) om er een extra mooie kraamtijd van te maken in deze rare Covid-19 periode.

 

Video

Laat een videograaf langs komen om een filmpje te maken van jullie kleintje, babykamer ed. Dit is super leuk om te delen met jouw familie, vrienden, buren etc. Je zou eventueel alvast een QR code op het geboortekaartje kunnen delen en daarbij laat je weten vanaf wanneer de video beschikbaar is. Maar gelukkig kun je het filmpje tegenwoordig ook heel gemakkelijk doorsturen.
 

Zoom

Beeldbellen, organiseer een Zoom meeting met jullie vriendengroep of familie.
 

(K)raambezoek

Mocht je het te spannend vinden als mensen in huis komen kun je ervoor kiezen om mensen op raambezoek te laten komen.
 

Tuin

Mocht het nou mooi weer zijn, dan kun je er ook voor kiezen om het bezoek in de tuin te ontvangen.
 

Take away

Als mensen op raam of kort bezoek komen kun je ze een leuk doosje meegeven waarin beschuit, boter en muisjes zitten. In België wordt het al heel veel gedaan: mensen iets meegeven (doopsuiker) als ze op bezoek zijn geweest. Google maar eens op doopsuiker. Hier zou je ook leuke ideetjes op kunnen doen om mee te geven in deze rare tijd aan jullie bezoek.
 Wij kunnen sluitstickers of DIY labels maken in de stijl van het geboortekaartje. Deze kun je op de traktatie plakken/bevestigen.
 

Foto

Als je je kindje alvast wilt showen aan de mensen die het geboortekaartje ontvangen kun je ook fotootje aan het kaartje toevoegen. Ik heb een aantal fotografen waar ik mee samenwerk en het geeft het kaartje ook net wat extra’s, zo maken ze alvast kennis met jullie baby.
 

Wandelen

De tip die heel veel werd genoemd is wandelen. Ga lekker wandelen (als dit weer een beetje lukt) met de kleine (en de andere kids). Zo ben je er toch even uit. Leuk om hierbij de app ‘ommetje’ te gebruiken. Op deze manier kun je ook zelf langs de mensen om het kindje te laten zien in plaats van dat ze bij jou komen en krijg je ook genoeg vitamine D :)
 

App

Je kunt een what’s app groep aanmaken waarin je de mensen die dit willen op de hoogte houdt van de ontwikkelingen van jullie kindje. Af en toe een foto delen, helemaal leuk! Dit kan natuurlijk ook via social media.
 

Kraamfeest

Hopelijk komt er weer een tijd dat je een kraamfeest kunt geven zodat je dan iedereen de kleine kunt laten zien. Dit kan natuurlijk ook in de vorm van een drive-thru. De gasten komen langs rijden, jij hebt het kind in de draagdoek, laat ze even spieken vanuit de auto, neemt het kadootje in ontvangst en door naar het volgende kraambezoek.
 

Bubbel

Tot slot zou ik zeggen: ‘geniet van de bubbel’. Ik ben niet in Corona tijd bevallen, maar ik vond de kraamtijd altijd heel erg intensief. Steeds mensen die in en uit lopen, steeds bezoek. Terwijl je al heel wat minder energie hebt door het weinig slapen en de bevalling. Dus focus je lekker op jouw eigen gezinnetje en GENIET!


Zo mooi: Ik kreeg meerdere reacties van volgers die zeiden dat de borstvoeding veel vaker slaagt door de rust die er nu is in de gezinnen. En nog wat leuks… je krijgt veel meer leuke post :)

Hopelijk hebben jullie een heerlijke kraamtijd!Liefs, Joanneke

 

Bekijk al onze geboortekaartjes