Papiersoorten

Mooie papiersoorten speciaal voor jouw kaartjes

De papiersoort van de kaart bepaald voor een groot deel de uitstraling! Bij ZoJoann kan je je geboortekaartjes of trouwkaart laten drukken op verschillende mooie papiersoorten. Elke soort heeft zijn eigen uitstraling.


Voor kaartjes met folie hebben we er drie papiersoorten
 

Coated Karton

Onze standaard papiersoort voor folie kaarten. Mooi, glad en stevig papier met een silk toplaag aan beide kanten.
 

Linnen

Prachtige, stevige papiersoort met lichte tructuur. Voor deze luxere papiersoort rekenen we een kleine toeslag.
 

Soft touch

Mooi, stevig papier met een matte uitstraling dankzij de laminaar afwerking. Voelt fluweel zacht aan en geeft het strakste resultaat bij folie. Ook een luxere papiersoort waarvoor een toeslag rekenen.

 

Onderstaand papiersoorten zijn geschikt voor kaartjes zonder folie
 

Silk MC

Deze papiersoort heeft een matte glans en een wat gladder oppervlak.
Wij gebruiken de 350 grams variatie waardoor je een heel stevig kaartje krijgt.
 

Natuurkarton

Wil je een stevig kaartje maar met een matte uitstraling, dan is natuurkarton voor jou de beste keuze.
De 340 grams variatie is lekker stevig en wordt voor geboortekaartjes het meest gebruikt. Let op: De naam is verwarrend, het is geen natuurpapier met structuur. Daarvoor zou je de papiersoort 'Oud Hollands' moeten kiezen.
 

Parelmoer

Wil je je kaartje een leuke glinstering meegeven? Kies dan voor Parelmoerpapier. Deze stevige papiersoort is prima geschikt voor kaartjes die wat meer glans verdienen. Erg mooi papier. Het is wel een kostbare papiersoort, waarvoor wij per kaartje een toeslag van € 0,10 tot € 0,40 per kaartje rekenen.
 

Oud-Hollands

Ben je op zoek naar een kaartje met een structuurpapier, dan is Oud Hollands een leuke soort. Dit papier is een beetje off white waardoor het niet echt wit is. Vroeger werd dit papier heel veel gebruikt bij de wat meer traditionele kaartjes. Ook dit is een wat kostbaardere papiersoort, waarvoor wij per kaartje een toeslag tussen de € 0,10 en € 0,40 per kaartje rekenen. LET OP: doordat er structuur in het papier zit komen full-color kaartjes niet altijd mooi uit, dit omdat de verf tussen de naden loopt, en je dus strepen kunt krijgen, bij een wit kaartje met kleur erop zie je dit nagenoeg niet terug.
 

Fotokaart

Met dit papier maak je een kaartje met een mooie hoogglans afwerking zoals je dat vast wel kent van
de ansichtkaarten. De kaart wordt gedrukt op een stevige kartonsoort met aan de buitenzijde een
hoogglans laminaat afwerking. Het papier is iets geel van kleur.
 

Eco

Wil je duurzaam kiezen? Ga dan voor ons eco papier  gemaakt van gerecycelde vezels. Dit papier is créme-wit van kleur en heeft zichtbare vezels.
 

TIP! Bestel een proefdruk en je ontvangt automatisch van alle papiersoorten een gratis sample setje kado!
 

Prijzen

Voor onze luxere papiersoorten rekenen we een kleine toeslag per kaart. Dit varieert van € 0,10 voor een klein enkel geboortekaartje tot € 0,40 voor een grotere, dubbele kaart. Met de prijscalculator op onze kaartpagina's of in jouw eigen collectie kun je de exacte toeslag voor jouw kaartje berekenen! Voor informatie ga naar prijzen.