Baby uitzetlijst - De beste aankopen I Zo Joann

Baby uitzetlijst - De beste aankopen


Je bent zwanger en overal vliegen de aanbiedingen je om de oren. Als je de Prenatal binnenloopt voor een paar rompertjes voor jullie mini, kom je naar buiten met een Aerosleep matrasje in twee formaten + vijf bijpassende hoezen, een apparaat om hapjes mee te pureren en in plaats van drie rompertjes heb je er 10 meegenomen, omdat de mevrouw in de winkel zei dat het wel erg handig is om voor elk weertype er een paar te hebben. 

Ik was heel erg benieuwd naar wat jullie grootste miskopen waren en heb daarom deze vraag gesteld op Instagram. De grap alleen is dat wat voor de één een miskoop is, omdat het nooit gebruikt is, voor de ander een must have is. Ik vind het erg lastig om dit dan ook samen te vatten ;), dus ik blijf dicht bij mijzelf. 
 

Welke baby uitzetlijst items zijn musthaves voor mij?

Mijn jongste is alweer drie, en wat gaan de ontwikkelingen qua babyspullen mega snel. Er zijn al weer zoveel dingen op de markt die er bij mijn jongste nog niet waren.

Daarom neem ik ook de tips van mijn zusje Linda mee. Haar lieve mannetje is nog maar 8 maanden, dus die heeft nog genoeg tips.
 

MIJN TOP 9 babyuitzet items


1.    Co-sleeper

Maar dan ook echt met stip op één: de co-sleeper. 
Wat had ik dit al graag ontdekt bij onze oudste twee. Wat een uitvinding. Een co sleeper kun je op de hoogte van je eigen bed zetten en als de kleine huilt of onrustig is leg je even jouw hand op het buikje om te laten voelen dat jij er bent. Maar ook als je borstvoeding geeft is het ideaal. Je hoeft niet uit bed om de kleine te pakken, maar pakt de kleine zo uit bed en legt hem/haar aan. 
Mocht je nou nog niet goed weten of het echt wat voor je is. Je kunt ook een co sleeper huren: bij Cribster
 

2.    De draagzak

Dit is één van de redenen dat ik nog een kleine zou willen: het dragen.;) Maar echt, wat is dit fijn! Bij de oudste twee gebruikte ik ook nog veel de kinderwagen, omdat het best veel gedoe was om op de parkeerplaats bij de supermarkt een draagdoek om te knopen, maar bij onze jongste had ik een klikbare draagzak. Die heb je zo om, en de kleine zit er zo in. Ik heb bij haar dan ook bijna nooit de kinderwagen gebruikt. Ik had de Tula Free to Grow. Hier kunnen ze vanaf de geboorte al in en ik gebruik deze zelfs nu nog nu ze drie is (we hebben dan wel echt een mini meisje hoor ;)).  Het is ook gewoon ideaal voor als de baby onrustig is en je nog meer kinderen rond hebt lopen en je nog heel veel moet doen. De kleine kan er heerlijk in de draagzak bij en als de kleinezelfstandig tot de zithouding kan komen mag hij/zij ook op de rug. Dan heb je nog meer de handen vrij. Mocht je hierover ook twijfelen of het wat voor jou is. Ook draagzaken en draagdoeken kun je huren. Of misschien lenen van een vriendin. 
Sommige vinden een draagzak echt heel fijn, maar anderen vinden een draagdoek weer fijner zitten (de laatste vond ik vooral fijn bij een newborn en de draagzak als ze ouder zijn). 
Je kunt ook een draagconsult doen. Draagconsulenten kunnen met je meedenken en daar kun je de verschillende opties ook uitproberen.
 

3.    Deryan baby tentje

Wat een top uitvinding is dit zeg! Dit tentje is klein om mee te nemen en je hebt het binnen twee minuten staan, maar ook binnen twee minuten weer ingeklapt. 
Als wij op vakantie gingen namen we dit Deryan campingbedje mee, maar ook als we even op bezoek gingen bij iemand en de kleine daar moest slapen. Verder is het ook handig voor op het strand of tijdens een picknick. 
Bij een baby is het het veiligst om de baby bij kouder weer lekker in zijn/haar baby slaapzakje in het tentje te leggen zodat ze zichzelf niet in dekens kunnen wikkelen.
 

4.    Stokke New Born Set: zitje aan tafel

De Stokke New Born set zien sommige mensen misschien als miskoop, maar ik vond het vooral zo gezellig bij de tweede en derde van ons, omdat de kleine er heerlijk bij aan tafel kon zitten. Hier kunnen ze eigenlijk gelijk na de geboorte al in. Het is wel een dure aanschaf, maar ik zag dat je deze ook kunt huren. Wij kochten er één via marktplaats en daarna hebben familie en vrienden er nog van kunnen genieten bij hun kleintje.
 

5.    Puckababy piep slaapzak

De Puckababy Piep slaapzak was voor ons een life saver. Okay, ietwat overdreven natuurlijk. Maar echt deze hebben we bij alle kids heel veel gebruikt. Wij hebben dan ook erg onrustige en gevoelige baby’s en deze slaapzak helpt ze om zich veilig en geborgen te voelen in hun bedje. Het is niet zoals bij een inbaker zak dat ze helemaal niet meer kunnen bewegen maar de armpjes gaan niet steeds ongecontroleerd langs hun hoofdje, maar blijven binnen de zak. Het voordeel is dat je het na een paar maanden rustig af kunt bouwen door eerst één armpje uit de zak te doen en later twee zodat ze het niet meer gewend zijn als ze gaan omrollen in bed. 
 

6.    Wipstoel

Dit is de tip van mijn zusje, want ik moet eerlijk zeggen dat wij deze weinig gebruikt hebben, maar we hadden dan ook niet echt een fijne. 
Tegenwoordig heb je echt fijne, die zelfs kunnen bewegen of waar je muziek en dergelijke af kunt spelen. Mijn zusje heeft er één van Babybjorn. Deze is niet zwaar of groot, dus ze nam hem overal mee naar toe. 

 

7.    Muziekdoos met white noise

Dit is ook een tip van mijn zusje en ik zou willen dat ik die ontdekt had bij onze kleintjes. Want de stofzuiger of afzuigkap aanzetten overdag om je kind rustig te krijgen is ook niet ideaal. Later ontdekte ik een app waar ook deze geluiden op stonden. Het schijnt dat deze geluiden lijken op de geluiden in de baarmoeder. Het brein van het kindje ontspant daardoor.
Een muziekdoosje kan zelfs het geluid in de baarmoeder nabootsen en dit kan heerlijk rustgevend zijn voor de baby. De tips die via Instagram kwamen:
* Zazu
* Moonie hummingbear
• My hummy
• Snuzcloud
• Ewan het droomschaap

 

8.    Gewoon een langwerpig kussen

Je hebt van die mega grote voedingskussens die altijd in de weg liggen. Nu heb ik bij ons laatste kindje gewoon een langwerpig kussen bij de Ikea gekocht en hier heb ik zoveel gebruik van gemaakt bij het voeden maar ook voordat de kleine er was veel gebruikt om mee te slapen. Volgens mij worden vooral voor dat laatste de voedingskussens veel gebruikt trouwens. ;) Met je dikke buik is het heerlijk om met dit kussen tussen je benen te slapen. Mijn tip dus: geen groot voedingskussen, maar een iets subtieler gewoon langwerpig kussen. 

 

9.    Een extra aankleedkussen beneden

En nog heel wat anders, maar wat ik ideaal vond. Een aankleedkussen achter de bank voor het verschonen beneden, zodat je niet elke keer naar boven moet. Op een gegeven moment kan het ook wel zonder aankleedkussen, maar met de spuitluiers in het begin en de plasjes van de baby jongetjes is het nog wel even ideaal. ;)
 

Verder heb ik hier nog een lijstje dingen die veel werden genoemd op Instagram @zo_joann:


Iso Fix 

Deze hebben wij nooit gehad, omdat wij een oudere versie van Maxi cosi hadden, maar dit is wel echt super handig hoor. Wij zaten altijd te martelen met de gordel om de Maxi cosi vast te krijgen. Vooral als je meerdere kindjes hebt is het echt een heel gedoe om je hand tussen de stoeltjes te wurmen. 
Met dit systeem klik je gewoon de maxi cosi in de auto en ook zo weer los als je de kleine mee wilt nemen uit de auto.
 

Wollen kleertjes

Het voordeel van wol is dat het temperatuur regulerend is. Bij koud weer zorgt het dat je kindje warm blijft en het houdt je kindje koel als het warm is. Verder schijnt het dat kindjes in wollen kleding beter slapen, omdat het lichaampje niet hoeft te werken op temperatuur te blijven.
Kies wel voor biologische wol, zodat er geen chemicalien zijn gebruikt.


Veel hydrofiele doeken

Atijd handig om bij de hand te hebben tijdens het voeden of voor na het voeden voor als je kindje wat spuugt. Maar ook gewoon heerlijk om je kindje mee af te drogen na het badderen.
 

Glazen baby flesjes

Nu ik veel meer weet over onder andere de giftige stof bpa, zou ik nu zeker ook voor glazen baby flesjes gaan.
 

Marktplaats is je grootste vriend

Ik heb het al meerdere keren gezegd, maar om dure miskopen te voorkomen en duurzamer te zijn: check marktplaats voor heel veel spullen voor de baby uitzet. Veel plezier nog met alle voorbereidingen. De tijd die je toeleeft naar je wondertje is heerlijk, maar die tijd daarna is ook echt genieten.

En mocht je nog opzoek zijn naar een geboortekaartje? Wij hebben er genoeg.mOok voor posters in huis of op de babykamer kun je bij ons terecht.
 

Bron foto: Maud Wes