Tips labeltjes voor jullie kaartje

Tips labeltjes voor jullie kaartje

Met een labeltje geef je net wat extra’s aan het geboortekaartje of jullie trouwkaart. Je kunt bijvoorbeeld een foto afdrukken op een label of extra informatie over een babyborrel of jullie trouwdag. Je kunt ook zelf creatief aan de slag gaan en een label maken zoals je zelf voor ogen hebt. Heb je vragen of kom je er niet uit stuur een mailtje naar serviceteam@zojoann.nl. We helpen graag!
 

Als je een labeltje maakt voor jullie kaart, zijn er een paar dingen waar je rekening mee dient te. houden. Hieronder deel ik mijn tips en tricks. 
 

Labeltjes snijden

Als je labetjes besteld worden ze met meerdere afgedrukt op één kaart. Het is belangrijk om te weten dat je het zelf thuis nog moet snijden. Ik kan mij goed voorstellen dat je daar niet zoveel zin in hebt in de kraamtijd. Maar tip: vraag opa’s, oma’s of andere familie of vrienden. Zij pakken elke kans aan om bij de baby te zijn en willen vast heel graag even helpen ;)
 

Welk formaat labetjes?

Als je bijvoorbeeld een vierkant labeltje wilt hebben dan kun je die in verschillende formaten bestellen. Als je een kaartje van bijvoorbeeld 13x13 besteld en je die gaat snijden dan krijg je 4 vierkante labeltjes van 5,5x5,5. Vind je het thuis moeilijk inschatten wat je een mooi formaat vindt dan kun je thuis even een liniaal, papier en schaar pakken en het formaat op een papiertje uitknippen om zo beter een inschatting te maken.
 

Hoe kun je labetjes bevestigen aan jullie kaartje?

Je kunt een labeltje op allerlei leuke manier bevestigen aan jullie kaartje. We hebben toffe paperclips in goud, zwart en rosé/koper kleur. Maar we hebben ook allerlei touwtjes van velvet, jute en ander touw. Je kunt dan een klein gaatje maken in het labeltje en daar het touwtje door heen halen. Je kunt een labeltje ook vastmaken met een splitpen.
 

Tips lay-out labeltje

Persoonlijk vind ik het mooi als een labeltje ook mooi bij de kaart past. Dit kun je doen door hetzelfde lettertype te gebruiken als op de kaart en ook dezelfde kleuren terug te laten komen. Stel de kaart is voornamelijk rood met een klein beetje roze dan is het tof om het kleine beetje roze terug te laten komen als achtergrond van het labeltje. Wil je liever een meer naturel kleur dan is kraft altijd mooi vind ik (deze vind je wel in de editor bij achtergronden).

Als je tekst kwijt wilt op een labeltje houd er dan rekening mee dat het niet te veel en propperig wordt. Less is more. Zet het hulpraster met de lijnen even aan bij het ontwerpen en houd dan zeker 1 vierkantje aan voor de afstand van de tekst tot de rand.
 

Fotolabel

Persoonlijk druk ik alle fotootjes altijd af op zijdeglans papier. Dit maakt de kleuren van de foto niet anders en het papiersoort heeft niet te veel glans. Je kunt er ook voor kiezen om gewoon hetzelfde papiersoort als de kaart te kiezen. Alleen bij de meer gelere papiersoorten moet je er wel rekening mee houden dat de foto ook geler wordt. Heb je hulp nodig bij het ontwerpen van het kaartje? Of wil je dat we bijvoorbeeld even meekijken naar de uitlijning van het kaartje? Je mag altijd mailen naar serviceteam@zojoann.nl. We helpen graag en ons streven is om binnen 24 uur te reageren.
 

Bekijk alle labeltjes